Een reis door de elementen

In de afgelopen healingsessie voor vitaliteit werd ik meegenomen op een soort evolutionaire reis. Ik kreeg inzichten over hoe wij als mensen op de vitale elementen van onze planeet reageren. Ik ervoer hoe alles veranderlijk is, hoe we met alles verbonden zijn en hoe we de juiste omstandigheden kunnen gebruiken om te groeien.

De belangrijkste boodschap van deze reis was een herinnering dat we allemaal uit de aardse elementen bestaan: voed jezelf met ze om compleet te zijn.

Voedzaam water

Het is alsof ik één ben met het water om me heen. De vloeibare zachtheid omhelst mijn lichaam die dezelfde temperatuur heeft als de vele duizenden waterdruppeltjes van de zee. Ik laat me koesterend meebewegen met de golven en de stromingen. Het is hier suizend stil. Uit dit water ben ik voortgekomen. Ik ken nog geen andere thuis.

Rustig draai ik mijn hoofd naar boven. Wat is het licht daar bijzonder. Wat is dat? Mijn lichaam weet het al. Het is tijd om me in een andere wereld te verrichten. De sprong die ik straks ga maken is onvermijdelijk. Een nuchtere nieuwsgierigheid komt over me. Nu ga ik.

below-15685_1280

Krachtgevende lucht

De wind geeft me kracht en neemt me mee. Hoger! Nog hoger! Met stabiele vleugels verken ik mijn nieuwe plek. Ik bepaal precies waar ik heen wil. Nooit eerder heb ik me zo krachtig gevoeld. Een euforie van vrijheid en geluk vult mijn hele bestaan. Ik wil alleen maar lachen, spelen en schreeuwen.

In de ooghoek zie ik een wonderbaar licht. Ineens word ik helemaal stil. Het is echt adembenemend. Ik draai me om en vlieg erheen. De vibrerende stralen van de zon vallen warm op mijn gezicht. Ik wil meer.

clouds-429228_1280

Heilzame zon

In het oranje zand gaan mijn voeten meteen ontspannen. De warmte van de Aarde en de Zon omhelst me op dezelfde manier als de zachtheid van het water. De intensiteit van de warmte vult mijn lichaam en geest op een manier die ik nooit eerder heb ervaren.

Ik neem de energie in me op. Alle cellen in mijn lichaam worden wakker en alert. Na een poosje voel ik hoe deze vurige energie me ook helpt om los te branden wat me niet langer dient.

landscape-730308_1280

Balansbrengende maan

In de avond maakt de oranje hitte plaats voor het zilvergekleurde maanlicht. Het zand wordt steeds koeler en mijn lichaam doet mee met de temperatuurwisseling. Alle cellen worden verwelkomd om nu volledig los te laten wat niet meer van mijn systeem is. Omhuld door de knisperende blauwe en zilveren tinten lig ik met een passieve geest geduldig te wachten tot het proces afgerond is.

Met zachtheid sta ik weer op en direct volg ik de neiging om mijn lichaam wakker te schudden. Ik strek mijn armen uit, de ruimte in. Ik ben er klaar voor!

rock-984481_1280

Alleswetende aarde

Ik ben een zaadje. Ik heb al alles wat ik nodig heb. En tegelijkertijd profiteer ik van de juiste omstandigheden en gebruik ik deze overvloed om sneller te groeien.

Het is donker maar ik weet de weg. Na het doorbreken van de korst van de aarde kijk ik even rond. Ik ben één. Ik ben een deel van dit grotere geheel. Ik groei verder en geniet zo van hoe de wind me beweegt en met me spreekt.

Als mijn bloeiende fase afgerond is, ben ik mijn doel toch niet kwijt. Ik weet dat het leven doorgaat in de aarde, in het water en in de lucht. Ik wordt niet vergeten. Ik leef door.

plant-912796_1280

Voed jezelf met de elementen

Water: Voedzaam (Oorsprong)
Lucht: Krachtgevend (Vrijheid)
Zon: Heilzaam (Energie)
Maan: Balansbrengend (Loslaten)
Aarde: Alleswetend (Groei)

Wat is jouw relatie met deze elementen?
Hoe gebruik je ze in het dagelijkse leven om je vitaal te houden?

10. juli 2016 by frida
Categories: Earth, Meditation, People | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *