Zero Plastic Week (11 tot en met 17 juni)

Word een Zero Plastic HeroWist je dat er een nieuw continent ontdekt is? Een continent ter grootte van Frankrijk en Spanje bij elkaar. Zonder de aanwezigheid van mens, dier of natuur, maar puur bestaand uit plastic! Heb jij al gehoord van deze plasticsoep?

Veel van ons plastic afval komt terecht in onze directe leefomgeving en uiteindelijk in de oceaan. Slechts een deel wordt gerecycled.

Plastic heeft meer dan 450 jaar nodig om te vergaan, terwijl het meeste plastic slechts luttele momenten wordt gebruikt. Niet heel handig of wel? En wees eerlijk: hoeveel behoefte aan een plastic jasje heeft een komkommer of paprika nu echt?

Wat is het plan?
Wij willen jou bewust maken van dit mondiale pijnpunt en tegelijkertijd de consumptie van plastic terugdringen. Met zoveel mogelijk mensen gaan we van 11 tot en met 17 juni 2012 geen nieuw plastic kopen. Een week lang zonder plastic, kan jij het?

Ga jij de uitdaging aan: doe mee met de Zero Plastic Week!

28. mei 2012 by frida
Categories: Duurzaam Jezelf | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *