De potten en de vriendelijke buurvrouw

Ik ging vanochtend naar de kringloper om (eindelijk) potten en bakken te zoeken. Er moest grote bakken zijn om de tomatenplanten in te doen. I vond meteen hele mooie bijzondere hoge potten. Maar wat werd ik blij toen ik de kastjes zag! Drie oude kastjes die nu een nieuwe taak in mijn actertuin zal krijgen. Mooi zo! De kringloppwinkel ligt maar een paar straatjes vanaf huis. Maar ik moest twee keer lopen om alles mee naar huis te kunnen brengen. Op het eerste rondje moest ik een keer stoppen en even uitrusten. Dat was vlak bij de oudere mevrouw die straks haar huis moet verlaten. Ze gaat in een ouderentehuis (of iets dergelijks) wonen. En ze zag me daar met alle bakken en potten en vroeg of ik nog meer potten wilden hebben. Anders moest ze alles in de container gooien. Wat een mooie win-win! Dus ik ging met haar mee naar het schuurtje om nog z’n tien potten en emmers te halen. Fantastisch! Zo ik heb in totaal 4 rondjes gemaakt om alles op te halen. En nu zit ik hier in mijn achtertuintje kijkend naar alle potten. Het voelt zo fijn! Nu maar potgrond van de biologische winkel halen en alles in orde brengen. Ik heb wel zin in z’n mini biologisch moestuintje!

25. mei 2012 by frida
Categories: Duurzaam Jezelf | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *